Domácí rybízová marmeláda bez pektogelu

23. července 2015

Loni jsem testovala, co doma můžete vyrobit z 0,5 kg červeného rybízu, když ho nechcete dát na koláč nebo vám vadí zrníčka.
S použitím pouze rybízu a cukru můžete vyrobit marmeládu nebo šťávu. Při výrobě marmelády je potřeba dodržet tento postup. Kdybyste rybíz nejprve odstavnili, tak vám marmeláda neztuhne.
Tuhost marmelády je dostačující pro mazání na chléb, pro slepovani cukroví bych volila přidání pektinu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
500 g červeného rybizu, cukr dle chuti

Dobře opraný rybíz dáme do hrnce, tyčovym mixerem rozmixujeme a přivedeme k varu. Přidáme cukr dle chuti a za stálého míchání povaříme cca 5 min. Pak ihned takto povařený horký rybíz propasirujeme skrz cednik trychtyrem rovnou do čistých a suchých skleniček a zavickujeme. Necháme pár dní stát.

V případě, že chcete vyrobit šťávu, je potřeba při vareni přidat trochu vody, aby byla šťáva tekuta.

Omlouvám se za diakritiku, až budu mít chvilku, tak opravim.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP