Zapečená dýně (Dýňové muffiny)

5. února 2015

Uskladněné dýně hokkaido nám začaly rychle odcházet, tak jsem si vzpomněla na tento recept, který jsem před pár lety dostala od kamarádky. Původní znění bylo s cuketou, ale dělali jsme ho i z dýně. Tenkrát jsme však měli jen obyčejnou dýni, ale i tak to bylo dobré. Pamatuji se, že mě tohle jídlo drželo při životě na 24h bike maratonu :-)
Recept je zatím v téměř původním znění, takže kdo chce, může si upravit strouhanku na mouku nebo místo části prášku do pečiva ušlehat sníh z bílků či přidat najemno nakrájenou cibuli.
Na přání Martina jsme udělali i pár muffinů.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
500 g dýně (cukety), 200 g tvrdého sýru, 50-100 g šunky (ang. slaniny), 3-4 vejce, 1 hrnek strouhanky, prášek do pečiva, 1/4 hrnku oleje, sůl, majoránka, česnek, dobromysl, zelené natě

Dýni a sýr nastrouháme nahrubo, šunku pokrájíme na kostičky a přimícháme vše ostatní. Směs klademe do košíčků na muffiny nebo rozetřeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech popř. na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. dozlatova. Podávat můžeme teplé i studené, ideálně s nějakým zeleninovým salátem.

 
 
Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP