Předběžná nabídka

27. května 2014

Mám tu jednu malou nabídku....
Kdo nás zná a bedýnkoval s námi nebo alespoň sleduje tento blog, mohl si všimnout, že po skončení distribuce bedýnek z Klokočí jsme letos na naší chalupě začali pěstovat zeleninu v trochu větší míře.
Nemáme sice žádné velké pole, ale i tak si myslím, že bude nějaká zelenina navíc, a tak bych ráda nabídla přebytky z naší zahrady formou bedýnek.
Byla bych ráda, kdyby se nám alespoň zaplatili dosavadní investice do přípravy políčka (traktor s pluhem, traktor s rotavátorem, kravský hnůj, semínka) a také bych si chtěla vyzkoušet vlastní přípravu bedýnek. Větší plány pro letošek nemám :-)

Vše je pěstováno ekologickým způsobem, tedy bez použití chemie, a k hnojení použitý pouze kompost, kravský a králičí hnůj.
Zatím vše vypadá dobře, i když pokazit se může cokoliv kdykoliv, že....

Protože nemám prakticky žádné zkušenosti s přípravou vlastních bedýnek tzn. nevím zda budu moci sklízet pravidelně každých 14 dní, tak je nabídka určena třeba jen pro jednorázový odběr, na vyzkoušení. Cena bude odpovídat složení bedýnky, tak aby nevznikly žádné "odběrové dluhy".

Kdo by měl zájem, může se mi ozvat mailem. Dala bych přednost již našim známým odběratelům, ale není to podmínka. Jen upozorňuji, že se jedná o velmi malý počet :-)

Co pěstujeme a co mohu a nemohu v tuto chvíli slíbit:

na 99 % bude: cibule s natí, česnek s natí, salát dubáček, kopr, oregano, tymián, šalvěj, máta, meduňka, libeček, petrželka, saturejka, měsíček lékařský, lichořeřišnice, pravé pozdní švestky, červený rybíz, ...

na 80 % bude: mrkev, červená řepa, žlutá řepa, brambory, cukety, vodnice, mangold, kerblík, ...

na 50 % bude: dýně, pórek, pažitka, pozdně podzimní jablka, borůvky, ...

na 20 % bude: roketa, česnekové výhonky, cukrová kukuřice, brokolice, červené špičaté zelí, špenát čtyřboč, celer (min. listy z celeru :-), kadeřávek, zelený hrášek, fazolky, pekingské zelí, polní okurka, patison, pastyňák, petržel, fenykl, kapusta, tuřín, zelí pak-choi, rozmarýn, majoránka, řeřicha, bazalka, papriky kozí rohy, rajčata, vlašské ořechy - jádra, maliny, ostružiny, zavařenina - domácí brusinky ke svíčkové, ...

Procenta odpovídají tomu, jak zelenina aktuálně roste, jaké mám zkušenosti s pěstování nebo úrodou a jaké mám obavy z ohrožení škůdci.

Detaily jsou na dohodě.

Přidávám jedno foto první zeleniny. Jinak čekám na kopr, česnek, ..... a cibule má taky ještě čas.

5 komentářů:

Unknown 28. května 2014 v 10:59  

Dýně je typ hokkaidó? Pokud by byla možnost koupit jen tu, pak bych měla určitě zájem.

Lenka 28. května 2014 v 14:35  

Dýní snad budu mít více druhů, aĺe počítám, že zrovna Hokkaido (bio) opět spíše seženu k dokoupení. Zase tak velký prostor zatím na dýně nemám, ale na příští rok určitě rozšířím. Když budou, dám Vám vědět. L.

Merynkaw 29. května 2014 v 16:09  

Ahoj Lenko, super! Nechci se nijak vázat, ale budu ráda, když budeš chystat něco, že bys mi nabídku poslala. Těším se, kdy se můžeme dočkat prvních plodů?

Lenka 29. května 2014 v 18:49  

Ahoj Martino, na Tebe jsem zrovna myslela :-) ještě se ozvu mailem..... Nebude to asi tak rychle jako bude začínat letos paní farmářka, ona je letos hodně v předstihu, ale počítám že zhruba za 14 dní až 3 týdny tzn. v běžném termínu.

Dana 16. června 2014 v 20:30  

Ahoj Leni,

já bych taky určitě měla zájem.

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP