Polévka z rajčat a cukety

23. září 2013

Přidávám jeden vlastní recept. Jde o jednoduchou a výbornou polévku, kterou bylo možné uvařit ze surovin z poslední bedýnky sk. B.
Pokud k zahuštění použijete místo hladké mouky kukuřičný škrob, je polévka vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Zatím je to bez fota, nějak nezbyl čas :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
4 větší rajčata, cuketa - stejné množství jako rajčat, hrst zelených fazolek, hrst kukuřice, menší cibule, olej, cukr, sůl, kukuřičný škrob nebo hl. mouka, smetana

V menším kastrolku nebo na páře si krátce předvaříme trochu zelených fazolek. (Pokud použijete čerstvou kukuřici, tak je třeba předvařit i tu).
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme pokrájená rajčata, cuketu, sůl, podlijeme vodou a dusíme doměkka cca 15-20 min. Potom rajčata s cuketou rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Přidáme kukuřici (mraženou nebo předvařenou) a fazolky. Dle potřeby přilijeme vodu, dochutíme troškou cukru a dovaříme. Nakonec zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody, povaříme cca 2 min. a zjemníme smetanou.
(Při zahušťování moukou je potřeba přidat mouku dříve, aby se dostatečně provařila).

 
Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP