Špenátová roláda

29. března 2013

Tento recept mám od chalupové sousedky a výborně se hodil na zelený čtvrtek.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
špenátový protlak, 3 žloutky, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce změklého másla, sůl, ušlehaný sníh ze 3 bílků
Náplň: 250 g tvarohu (ideálně z alobalu), strouhaný sýr, trochu zakysané smetany, česnek, kapie (sterilovaná), sůl

Rozmrazený špenátový protlak smícháme se lžicí změklého másla, žloutky, a hrubou moukou. Osolíme a opatrně vmícháme sníh z bílků. Hmotu nalijeme na pečící papír a v mírně vyhřáté troubě (cca 150-170 st.) upečeme stejně jako piškot.
Na vychladlý plát natřeme náplň z tvarohu, sýru, smetany, prolisovaného česneku a nasekané kapie. Můžeme trochu osolit. Roládu stočíme a necháme ztuhnout v lednici.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP