Dýňová polévka s rajčaty a červenou čočkou

23. listopadu 2012

Nesu jeden vlastní, dle mého vydařený, dýňový experiment. U nás máme všichni rádi polévky, a dýní jsme si udělali zásobu. .......doufáme však, že budeme ve zpracovávání dýní rychlejší než "naše" myši :-)
Nezvážila jsem dýni, ale myslím, že jí mohlo být cca 600 g a fazolek asi hrst.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
dýně Hokkaido, 2 větší rajčata, zelené fazolky, 1 větší stroužek česneku, hrst červené čočky, 1/2 hrsti ovesných vloček, 1/2 větší cibule, 1/2 drůbežího bio bujónu (nemusí být), smetana, olej, sůl, petrželka

Z omyté dýně odstraníme semeník a nakrájíme ji na kostky. Na rozpáleném oleji krátce osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme orestovat dýni spolu s fazolkami. Zalijeme vodou nebo drůbežím vývarem, přidáme pokrájená rajčata, osolíme a necháme 5 min. dusit. Po té přidáme propláchnutou čočku a dále dusíme doměkka. Cca 5 min. před koncem dušení přidáme najemno pokrájený česnek a ovesné vločky. Servírujeme se smetanou a čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP