Fazolový krém

7. srpna 2012

V poslední bedýnce skupiny A, byly zelené fazole velmi vzrůstné a výnosné odrůdy, leč s vnitřní tuhou slupkou, jak se později ukázalo, obdobnou jako má některá odrůda hrášku. Paní farmářka nám tedy poslala jeden tip na jejich úpravu.
Recept jsem dnes vyzkoušela, a musím říct, že polévka byla výborná, i dětem moc chutnala. Z těchto fazolí jsem udělala 3 porce polévky. Jediné mínus dávám za nutné pasírování. Totiž, jak při vaření musím našpinit více jak jeden hrnec, začínám být trochu nervózní :-) ....ale tentokrát to stálo za to.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
cca 180 g zelených fazolí (odrůda s vnitřní tuhou slupkou), 1 větší stroužek česneku, máslo, smetana, hladká mouka, čerstvá saturejka (popř. jiné bylinky), sůl

Omyté a shora odříznuté fazole orestujeme na másle, přidáme česnek a ještě krátce orestujeme. Zalijeme vodou tak, aby byly fazole ponořené, osolíme a dusíme doměka. Pak fazole rozmixujeme do hladka a propasírujeme. Přidáme saturejku, přivedeme k varu, zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou, a provaříme. Lze použít i světlou jíšku, provařit, a nakonec přidat smetanu.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP