Červená řepa na másle (s kozím sýrem)

16. srpna 2012

Paní Dana nám též zaslala recept na úpravu červené řepy. Inspirovala se v letáku Intersparu, kde jsou tipy od Zdeňka Pohlreicha. Zpočátku postupovala podle jeho recepru, ke konci použila ingredience, které měla zrovna k dispozici.
Za recept moc děkujeme.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
mladá řepa, listy z řepy, nať z jarní cibule, mořská sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek, máslo, kozí nebo jiný sýr

Vyberte mladou řepu, tak jak je syrová i se slupkou, a položte na plátek alobalu. Zasypejte mořskou solí, přidejte celý pepř, nové koření a bobkový list. Vše zabalte, dejte do trouby a nechte asi 40 minut péct.
Potom řepu rozbalte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánev dejte rozehřát máslo, orestujte prolisovaný česnek spolu s pokrájenou natí z řepy a cibule. Nakonec přidejte prohřát řepu. Servírujte na talíř a posypejte kozím sýrem. Podávat můžete např. s bramborem.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP