Kefírová buchta

1. června 2012

Přidávám jeden recept třeba pro inspiraci na nedělní pečení. "Kefírovku" mám moc ráda, ale sama jsem ji pekla nyní podruhé. Nejsme zvyklí často kupovat kefír a občasné pečení neustále předbíhá klasika jako je kynutý koláč, perník, štrůdl apod.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
400 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 l kefíru, 1 sklenička oleje, tuk a mouka na vymazání plechu (peč. papír)
poleva: 100 g čokolády na vaření, cca 1 dcl smetany
na posypání: kokos

V míse řádně vyšleháme vejce s cukrem, dále zašleháme olej, kakao a kefír a nakonec přidáme mouku smíchanou s jednou sodou. Dáme péci na 180 st.C. Hotovou buchtu potřeme polevou (do rozehřáté čokolády zamícháme smetanu) a posypeme kokosem.
(Tip: míso čokoládové polevy můžeme zvolit polevu citronovou)

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP