Zelenina a letošní jarní sucho

31. května 2012

Dnes mi Pavel přivezl jednu tak trochu protekční bedýnku z farmy. Ano, takovou či podobnou bedýnku mohli mít ti, kteří potvrzovali zájem o její případnou nabídku. Bohužel, počasí nějak nepřálo. Jak vidíte, z jarní zeleniny se sice něco urodilo, ale je toho hodně málo. Dle informací to postačí víceméně pro osobní spotřebu a spotřebu jednotlivým místním odběratelům.


Jak všichni určitě víte, v Liberci téměř vůbec nepršelo. A těch pár kapek co tady spadlo, se nedá ani deštěm nazvat. A totéž je prý v Klokočí. Čekáme tedy úpěnlivě na déšť. A s tím souvisí i některým avizovaná informace o navýšení odběratelů a založení druhé skupiny s jinými termíny. Dle dohody s paní farmářkou ještě vyčkáváme s tímto oficiálním zveřejněním, a sledujeme, zda toto suché počasí většina dosavadní úrody ustojí.
Pole v Klokočí se nezalévá. Dle informací, které se ke mně dostaly z různých stran, nezalévání způsobuje větší vytrvalost rostlin. Rostlina se snaží zakořenit co nejhlouběji, aby si sama vytáhla z půdy vodu.
Věřím, že máte pro tyto informace a letošní jarní sucho pochopení.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP