Čtení č. 6 aneb mohlo by Vás zajímat

6. dubna 2012

Předevčírem se konalo další setkání místních příznivců eko hospodaření neboli pokračování zimních přástek, a konalo se opět u naší paní farmářky v Klokočí. Tentokrát to bylo i s malým výletem do místních skal.
My jsme se s Martínkem ráno dopravili vlakem, a než přijeli ostatní, byli jsme se s Aničkou kouknout jestli už náhodou neporodila ovečka. ....prozatím nic. Zapomněla jsem v batohu foťák, takže ovečky byly bez fotek.

Dopoledne jsme se šli všichni podívat na krávu Barču s telátkem. Je to malý býček, je mu něco přes půl roku a Baru čeká opět další telátko. Vzhledem ke stáří býčka si Barča dostatečně užívá mateřství :-)


....a malá prohlídka osetého pole. Tady je veškerá zelenina kromě brambor a cibule. Pole je zatím stále jen hnědé, ale za měsíc už to bude vypadat určitě jinak.
Letos paní Hudská poprvé dělala výsev podle Biodynamického kalendáře podle Maria Thun®. Koho by zajímal princip výsevu, může se o něm dočíst např. ZDE.


Zbytek dopoledne jsme strávili povídáním, někdo u toho předl, někdo pletl, někdo jen tak relaxoval, a některé ženy a děti se vrhli do pečení perníčků pomocí speciálních voskových forem.


Odpoledne se počasí umoudřilo a vykouklo sluníčko. Výlet do klokočských skal zakončil příjemně strávený den.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP