Vločkové karbanátky

14. března 2012

Obilninové a čočkové karbanátky znám ze zdejší vegetariánské restaurace, poprvé jsem však jedla vločkové. Nejde o recept kdy do mletého masa přimícháte pár vloček, jde o čistě vločkové karbanátky. Přesněji řečeno, mleté maso zcela nahradily ovesné vločky. Starší syn má doporučeno co nejvíce vlákniny, takže přemýšlím, kam ty vločky všude nacpat v co největší míře, a aby to pokud možno vůbec nezaznamenal :-)
A nyní hodnocení. Vy, co chcete jíst zdravě, ale máte rádi maso, doporučuji přidat ještě trochu mletého masa popř. ještě o 100 g více sýru. Také bych napříště vločky raději rozmixovala nebo umlela.
Mě osobně tyto karbanátky nejvíce chutnaly druhý den studené.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
300 g ovesných vloček, 50 g tvrdého sýru, 1 mrkev, 1 menší cibule, 1 vejce, 1 kostka drůbežího bio bujónu (vývar), 2 stroužky česneku, bílý pepř, mletý kmín, sladká červená paprika, majoránka, sůl, na smažení - olej, strouhanka

Vločky dáme do mísy a zalijeme vařícím vývarem. Horkou vodu přiléváme postupně dokud nám ji vločky sají a průběžně mícháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, cca 2 lžičky mleté papriky, trochu kmínu, pepř a sůl. Pořádně zamícháme. Než přidáme vejce, můžeme směs ochutnat jestli je přiměřeně slaná. V případě řídké směsi přidejte trochu strouhanky. Hotovu směs nechte min. 1-2 hod. odležet, pak tvořte malé karbanátky, obalujte ve strouhance a smažte na oleji po obou stranách. Podávejte s bramborem popř. s chlebem a zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP