Čtení č. 5 aneb mohlo by Vás zajímat

14. března 2012

Plastové struhadlo Tescoma Vitamino


Do naší domácnosti přibyl nový pomocník. Kromě keramických nožů a pánvičky s keramickým povrchem, přibylo plastové struhadlo Tescoma Vitamino. Pokukovala jsem po něm už od podzimu, přišlo však na řadu až nyní. Na první pohled pěkné struhadlo s miskou, do které to padá samo :-)


Rozhodla jsem se napsat ten druhý pohled, po odzkoušení. Pro někoho by to mohla být dobrá informace, zda struhadlo pořídit či nikoliv.

Moje postřehy:
Jemné struhadlo - strouhaná mrkev je na něm o něco malo hrubší než na klasickém struhadle.
Hrubé struhadlo - strouhaná mrkev nebo petržel je o něco jemnější než na klasickém struhadle.
Struhadlo s kolečky - strouhané jablko je téměř stejně najemno jako na skleněném struhadle (vhodné pro ovocné příkrmy dětí).
Poloha struhadla - strouháním ze strany na stranu nevydáte dostatečnou sílu jako při strouhání shora dolů. Prozatím jsem to zaznamenala u strouhání sýru, kde bylo potřeba více zatlačit. V případě nouze lze struhadlo opřít na výšku, ztrácíte však protisluzovou plochu.
Protiskluzová guma - nepůsobí zase tak moc protiskluzově jak bych očekávala. Alespoň ne na našem typu pracovní desky.

Suma sumárum, osobně na tomto struhadle oceňuji více méně jen materiál, ze kterého je struhadlo vyrobeno. Ale jablko na něm po strouhání hnědne úplně stejně rychle jako na jiném struhadle :-)

A přidávám nové postřehy:
- na jemném struhadle lze celkem bez problémů nastrouhat brambory na bramborák. Na výsledném bramboráku není o něco větší hrubost struhadla příliš znát
- v případě nouze či potřeby lze strouhací část použít samotnou (bez rámečku a misky). Lze celkem dobře držet za okraj
- některé druhy sýrů nelze na tomto struhadle téměř strouhat

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP