Jak vypěstovat čerstvou zeleninovou nať v zimě

5. února 2012

Mám pro vás jeden tip jak si doma vypěstovat čerstvou zeleninovou nať. Tento příspěvek jsem mohla napsat dříve, ale bohužel si na to také vždy vzpomenu až uprostřed zimy :-) Ale jak se říká, lepší pozdě než nikdy.
Pěstování je velmi jednoduché, stačí pár obyčejných květináčů, zemina a trochu místa u okna. A zelenina samozřejmě. Doma si takto můžete v zimě vypěstovat cibulovou, petrželovou a celerovou nať. Cibuli zasaďte celou, jen špičku nechte koukat. Z celeru a petržele stačí odříznout cca 2 cm od vrchu, a zasadit tak, aby koukala jen špička. Zeleninu pravidelně zalévejte a po několika dnech vám začne rašit mladá nať. Pokud máte možnost, vyberte si v obchodě nějakou pěknou zeleninu, třeba tu, která již raší. Může se stát, že některá cibule vám nevzejde a uhnije, proto doporučuji zasadit minimálně dvě.
Čerstvou nať můžete použít např. do polévek a do pomazánek.

Tak tohle je foto zruba po 20-ti dnech. Cibule je jasně nejrychlejší, petrželi to chvíli trvá a celer pustil jen kořínky, ale stále se nic neděje. Popravdě, celer letos zkouším poprvé, a tak teď váhám, zda vůbec takto lze vypěstovat celerovou nať. Celkově má zelenina málo světla, bohužel ji zrovna nemůžu umístit jinam než k severozápadnímu oknu.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP