Zelné závitky

8. listopadu 2011

V poslední bedýnce bylo bílé zelí a u nás na něj došlo až teprve v posledních dnech. Pořád jsem kolem něj chodila a přemýšlela o zajímavější úpravě než je salát a dušené zelí.
Zelné závitky jsem dělala poprvé a dopadly na výbornou. Příprava tohoto jídla je celkem rychlá. Starší syn už dopředu hlásil, že tam ten list nechce, takže jsem se snažila propašovat alespoň trochu zeleniny do masa :-) Maso si můžete ochutit tak jak jste zvyklí a zbytek už není o žádném kuchařském umění.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
500 g mletého masa (vepřové nebo směs vepřového s hovězím), zelné listy, 1 menší cibule, 1 vejce, 11 lžic mléka, 4 lžíce strouhanky, 1 menší mrkev, mrkve, petrželka, 2 lžíce strouhaného sýru, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 2 lžičky Solčanky, máslo, bílý pepř

Do větší mísy dáme maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a mrkev. Dále přidáme Solčanku, sůl, pepř, strouhaný tvrdý sýr, mléko a strouhanku. Maso pořádně promícháme. Ze zelí oddělíme největší listy a necháme je krátce povařit aby změkly. Do vychladlých zelných listů zabalíme zhruba 1-1,5 lžíce masa a natesno naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch závitků dáme pár kousků másla a pečeme na 180 st. do lehkého zhnědnutí listů. V průběhu pečení můžete podlít vodou.



Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP