Koláč s tvarohem a pudinkem

25. listopadu 2011

Tak aby to nevypadalo, že se tu nic neděje :-), přidávám jeden recept na výborný koláč. Mezi tím stále uháním naši paní farmářku, aby mi dodala oč jsem ji požádala. Asi má dost práce, prosím, buďte trvpěliví jako jsem já :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
Těsto - 40 dkg polohrubé mouky, 17 dkg cukru, 20 dkg tuku, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra
Poleva - 1/2 kg měkkého tvarohu, 1/2 litru mléka, 1 vanilkový cukr, 15 dkg cukru, 1 vanilkový puding, 0,5 dcl oleje (2 lžíce rumu, 1 vejce)

Poleva - Všechny přísady smícháme, nejlépe ručním mixérem. Vznikne tekutá tvarohová poleva. (vejce a rum nemusí být).

Těsto - Všechny přísady smícháme běžným způsobem, vypracujeme těsto a rozetřeme nebo namačkáme na plech. Z těsta vytvoříme vyvýšené okraje, aby nám poleva nezatekla pod těsto. (Těsto můžete také rozválet přes potravinovou fólii - nejlépe rovnou na pečícím papíru a ten pak přesunout na plech.) Na těsto nalijeme polevu a opatrně přeneseme do rozpálené trouby. Pečeme asi 30-40 min. na 180 st. Po upečení by měla být poleva na dotek tuhá a pružná.

(Tip 1: Stejný recept na těsto mám s poloviční dávkou surovin - vyzkoušeno a těsto je dost nízké. Toto těsto je vyšší. Pokud by se vám chtělo suroviny na těsto přepočítávat, udělejte ho 3/4. Poleva zůstává stejná.
Tip 2: Polevu můžete vyzkoušet i kakaovou - místo vanilkového pudinku dáte kakaový a přidáte ještě 2 lžíce kakaa).

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP