Inspirace na dušičky

1. listopadu 2011

Zítra je uctění Památky zesnulých neboli Dušičky. Potřebovali jsme něco na hřbitov a vzhledem k mateřské dovolené je fajn, když to stojí co nejméně korun.
Do tohoto věnečku byla jediná moje investice kus drátku a tyčinky do tavné pistole, ale to vše bylo již doma. Takže mohu konstatovat, že investice byly spíše 0,- Kč :-)
Všechny ozdoby jsou přírodní - šišky, listy, mahon, jeřabiny a větvičky cypřiše jsem nasbírala v okruhu 500 m od domu, lampionky jsou od naší známé, a makovic a obilí jsem kdysi dostala velký puget též od jedné známé.

Návod: ze stejně velkých šišek si poskládejte kroužek jak chcete mít velký věneček. Vezměte vázací drátek, nechte si cca 5 cm dlouhý konec a postupně si ve spodní třetině šišky drátek protáhněte až k jejímu středu. Postupně přikládejte další šišky, které se snažte ještě zapasovat do předchozí šišky. Při obtáčení drátku vytvářejte rovnou kroužek. Konce drátku svažte a utáhněte. Věneček si otočte spodní stranou nahoru a v místech, kde jsou jednotlivé šišky u sebe, spojte tavnou pistolí. Nechte lepidlo ztuhnout, věneček otočte a můžete začít zdobit.
Kromě zde použitých přírodních ozdob můžete použít např. ještě: jutové mašle, ořechy, slupky z bukvic, slaměné kuličky, šipky, kaštany, žaludy, slaměnky, ...... Na Vánoce pak i skořici celou, badyán, sušené plátky pomerančů a jablek, .......

Je potřeba na toto myslet a sbírat všechny přírodní ozdoby v průběhu roku, abyste měli z čeho tvořit. Při procházkách přírodou toho najdete jistě hodně.

Věneček jsem dodělávala až dnes, takže návod dávám bohužel na poslední chvíli. Můžete se však nechat inspirovat třeba na příští rok nebo na Vánoce.

Přeji hezké tvoření!

1 komentářů:

Anonymní,  1. listopadu 2013 v 7:32  

Moc hezké!!! Je mnohem pěknější,než prodávají .Díky za návod. Alena

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP