Ovesné sušenky s brusinkami a ořechy

23. října 2011

A tohle byly dle mého nejlepší sušenky z těch 3 receptů. Akorát mi vadí, že je tam hodně másla. Chtěla bych najít nebo vymyslet recept na sušenky či koláčky, kde bude méně tuku. Pokud máte nějaký dobrý recept na zdravé sušenky, můžete nám ho poslat.
Ještě dodávám, že mouky a cukr byly bio, vejce a ořechy domácí.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept
175 g celozrnné mouky (dala jsem 100 g celozrnné žitné + 75 g špaldové pšeničné), 1 prášek do pečiva, 85 g ovesných vloček, 175 g hnědého třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 140 g másla, 70 g sušených brusinek (americké borůvky, rozinky - dala jsem 20 g rozinek + 50 g brusinek), 50 g nahrubo mletých pekanových ořechů (vlašských), 1 vejce

Mouku, prášek do pečiva, ovesné vločky, cukr a skořici dáme do mísy a dobře promícháme. Pak přidáme rozpuštěné máslo a směs dobře promícháme. Přisypeme borůvky (brusinky) a pekanové (vlašské) ořechy, přidáme vejce a vše důkladně promícháme. Těsto vyndáme z mísy a na vále (kuchyňské desce) uděláme z těsta váleček o průměru 6 cm. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme do lednice ztuhnout.
Ztuhlé těsto vyndáme a z válečku postupně krájíme 3-4mm plátky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme do zlatova na 180 st. C cca 15 minut.



Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP