12. bedýnka 2011

22. října 2011

Dnes jsme měli poslední bedýnku letošní sezóny. Bedýnka byla bohatá, a převážně se skládala ze zeleniny a ovoce vhodné k uskladnění. Protože brzo ráno bylo na poli ještě všechno zmrzlé, tak nám těsně před odjezdem, kdy už mráz povolil, dala paní farmářka ještě do bedýnek petržel s natí a bílou nebo černou ředkev. Nať z petržele si můžete zamrazit nebo usušit třeba do polévky. Zelí, dýně a kadeřávek jsou bio a pochází z farmy pana Petra Macháčka. Cibule je taktéž bio a ta je od pana Karla Tachecího.

V bedýnce dnes tedy bylo: bílé zelí, dýně Hokkaido, cibule, kadeřávek, jablka,


oranžová a žlutá mrkev, červená řepa, petržel s natí, pastyňák, černá nebo bílá ředkev a brambory.


Pohled na pole už je celkem smutný, téměř všechna zelenina je sklizená, zůstal nějaký plevel a uschlé zbytky rostlin a maličká mrkev co už nestihne dorůst.... Zkrátka nedá se nic dělat, zima se neúprosně blíží a půda si už také potřebuje odpočinout.
Doufám, že jste si z bedýnek a přikoupené zeleniny zvládli udělat alespoň nějaké malé zásoby na zimu, a že se Vám letošní bedýnky líbily. Ti co s námi vydrželi až do konce a odebírali bedýnky po větší část sezóny, dostali k bedýnce jako poděkování od nás domácí celozrnné sušenky a sušenku Helloween. Recepty a komentáře k sušenkám uvedu za chvilku.
Největší poděkování patří samozřejmě naší paní farmářce Aničce Hudské, která nám pro letošek připravila bedýnky opravdu velmi bohaté, a tak pestré jaké tento kraj dovolí. Sama se postarala i o to, aby jsme v bedýnce měli i nějaké zpestření jako byly např. broskve, zelí nebo kadeřávek.

Letošní bedýnky sice skončily, ale moje psaní a receptování tady na blogu bude pokračovat. Na listopad pro Vás připravuji krom jiného i rozhovor s paní farmářkou a vánoční recepty. Takže pokud Vás to bude zajímat, přijďte se občas podívat co je tady nového.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP