11. bedýnka 2011

14. října 2011

Včera jsme tu měli další, původně nečekanou podzimni bedýnku. V bedýnce bylo kromě zeleniny vhodné ke skladování, také několik druhů bylinek a fenykl. Kdo neměl fenykl, měl ředkvičky. Ta nová byllinka v našich bedýnkách (na spodním foto nahoře) je řeřicha.
Řeřicha má ostrou chuť podobnou ředkvičce. Nedoporučuje se upravovat tepelně, ztrácí pak svou typickou chuť a většinu vitamínu C. Jemně nasekanou řeřichu můžeme přidávat do různých tvarohových, vaječných a sýrových pomazánek, je velmi chutná v zeleninových salátech. Používá se také do paštik, na chleba s máslem a do majonézy.

V bedýnce byla: cibule, oranžová a žlutá mrkev, pastyňák, červená řepa, černá ředkev, fenykl nebo ředkvičky,


dýně Hokkaidó, brambory, jablka, petrželka, máta peprná, roketa a řeřicha.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP