Recepty - Patison

1. září 2011

Slíbila jsem, že uvedu nějaké recepty z patisonu..... Z nedostatku času se k tomu dostávám až teď, a ještě musím dodat, že je to prozatím vše neodzkoušeno. Naše patisony jsem začala dávat do příkrmů, takže my již máme o spotřebu postaráno :-)
Jinak věřím, že kdo máte častý přístup k internetu, určitě jste si sami nějaké ty výborné patisonové recepty našli.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Patison na kari

600 g patisonu, 1 cibule, 4 rajčata, 1/2 lžičky kari koření, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, sůl

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme oloupaný a na plátky nakrájený patison. Mírně osolíme a 5 minut podusíme. Pak přidáme spařená, oloupaná, na kousky pokrájená rajčata a dusíme dalších asi 10 minut. Nakonec vmícháme koření, zakapeme sojovou omáčkou, necháme přejít varem a odstavíme. Můžeme podávat např. s celozrnnou rýží nebo kuskusem.

Patisonový guláš

800 g patisonu, 1 velká zelená paprika, 4 rajčata, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce sojové omáčky, hrst sekané petrželky, 1 lžička sladké papriky (popř. špetka pálivé), sůl

Patison rozpůlíme, zbavíme semen a měkké dužiny. Tuhou část dužiny nakrájíme na kostičky. Pokrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme na proužky nakrájené papriky a patison a společně s cibulí dusíme. Po chvilce přidáme spařená, oloupaná, na kousky pokrájená rajčata, rajčatový protlak, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme zeleninu několika lžícemi vody. Než stáhneme z ohně, vmícháme papriku, sójovou omáčku a nasekanou petrželku. Podáváme s celozrnnou rýží nebo s těstovinami.

Patisony na slanině s vejci

1 velký patison, 4 vejce, 100 g slaniny, 1 cibule, 50 g strouhaného sýra, sůl, pažitka

Slaninu na krájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a patison bez jader nakrájený na drobné kostičky. Osolíme a dusíme, až patison změkne. Zalijeme vejci a mícháme do zhoustnutí. Sypeme sýrem a pažitkou. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory nebo pečivo.

Patisonové lečo

1 velký patison, 4 rajčata, 1 cibule, 3-4 vejce, olej nebo sádlo, sůl

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme oloupaný a nahrubo nastrouhaný patison, pokrájená rajčata, osolíme a dusíme. Měkkou zeleninu zalijeme vejci a mícháme do zhoustnutí. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory nebo pečivo.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP