8. bedýnka 2011

13. září 2011

Máme tady další podzimní bedýnku a s ní jsme se konečně dočkali i dýně Hokkaidó. Doporučujeme uvařit třeba výbornou dýňovou polévku. Recept najdete ZDE (na internetu můžete najít spoustu receptů s malými změnami). Zde na stránkách najdete i další dýňové recepty.
Podle informací by dýně Hokkaidó měla být ještě v příští bedýnce. Dnes jsme pro vás zajistili k přikoupení švestky a další dýně Hokkaidó od sousedního farmáře Petra Macháčka. Takže pokud budete mít zájem ještě o tyto dýně, tak nás, prosím, předem informujte, abychom je mohli včas zajistit.

V bedýnce tedy byla: mrkev, brambory, cukrová kukuřice, hrušky, ředkev typu Daikon nebo malá cuketa,


dýně Hokkaidó, pórek, švestky, pastyňák, mizuna a hořčice čínská.


Mizuna - je lahůdková japonská zelenina. Tvoří mnoho výhonků velmi jemné chuti vhodných do salátů nebo použitelných jako špenát. V kuchyni se využívají buď jednotlivé listy, které se odlamováním oddělují od růžice, nebo se sklízí celé růžice najednou. Listy i mladá květenství se v kuchyni využívají jako čerstvý syrový salát nebo jako přílohy k pokrmům.

Hořčice čínská - je japonská listová zelenina s vyjímečnou pikantní hořčičnou chutí. Klínovité, masité listy se v raném stadiu využívají na salát, dospělé se upravují dušením. Rostlina je bohatá na živiny, obsahuje hodně vápníku. V asijské kuchyni má rostlina široké uplatnění, mimo salátů se konzervuje solením, sušením nebo se nakládá do sójového nálevu.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP