Tuřín v žampionovém těstíčku

21. července 2011

Doma jsem z knihovny "oprášila" kuchařku VAŘÍME ZE ZELENINY od Evy Stlukové a zkusila vybrat nějaký ten recepty pro dnešní bedýnku. Tento recept je sice uveden s vodnicí, ale vodnice je velmi blízká tuřínu. Osobně mám na žampiony alergii, takže já ho nejspíš vyzkouším třeba v bylinkovém těstíčku popř. bych raději zvolila formu zapečeného tuřínu v troubě. Těstíčko je dobré, ale dost natahuje olej. Navíc jídla zapečená v troubě se nemusí hlídat :-)
Kdo bude vařit, může nám třeba zaslat foto.
-------------------------------------------------------------------------------
Recept
2 větší tuříny, 2 dl mléka, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, 50 g žampionů, olej

Tuřín uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z mléka, vajec, soli a mouky připravíme hustší těstíčko. Žampiony nakrájíme na drobno a přidáme do těstíčka. Tuřín nakrájíme na 2 cm silná kolečka, která namáčíme v těstíčku a v rozpáleném oleji smažíme. Jako přílohu můžeme zvolit brambory nebo bramborovou kaši popř. zeleninový salát.

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP