Zeleninová nať

29. června 2011

V bedýnce se očekává mladá zelenina s natí, takže připomínám rady a tipy od paní farmářky a přidávám jeden její recept.

"Vězte, že všechny natě ve Vaší bedýnce jsou nejen jedlé, ale též chutné a dieteticky hodnotné. A proto je jezte."

Čerstvé - do čerstvých salátů - každý snese jinou míru zastoupení výraznější chuti, avšak přidáním malého množství drobně pokrájených listů nepokazíte žádný salát. Dále můžete jemně posypat jakoukoliv přílohu. (Stejně tak se chytře zavádí do jídelníčku zelenina divoká - jarní čerstvé lístky pampelišky, bršlice, .....)
Pařené - stačí spařit krátce a podávat k čemukoliv
Vařené - do polévek i všech ostatních pokrmů stejně jako kadeřavou petrželku
Špenátované - prostě krátce povařte ve vlastní šťávě, nejlépe na česneku a s trochou tuku (přimlouvám se za kousek másla), stejně jako špenát nebo mangold
Zapékané - s bramborovými, těstovinovými, rýžovými pokrmy i s méně běžnými obilninami (pohankou, jáhlami, .....)
Sušené - zejména mrkvová nať poslouží jako zajímavé koření - staré brambory vařené ve vodě se stonky a květy kopru, chutnají jako nové

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP