Brambory zapečené s listovým špenátem

16. června 2011

Jako letošní první zelenina na farmě vyrostl listový špenát. Kvůli teplému počasí šel rychle do květu, ale i tak z jeho listů byla vynikající polévka a zelenina do ostatních jídel. Zbytek šel do mrazáku a čeká na první příkrmy pro miminko.

Recept
brambory, listový špenát, tvrdý sýr, smetana na vaření, vejce, sůl, máslo

Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka a vyložíme jednu vrstvu do máslem vymazané formy nebo pekáčku a osolíme. Očištěný listový špenát, zbavený tuhých stonků pokrájíme na větší kusy a spaříme horkou vodou. Okapaný špenát poklademe na brambory a přidáme další vrstvu brambor a opět lehce osolíme. Navrch dáme vrstvu hrubě nastrouhaného sýru a vše zalijeme smetanou z rozkvedlanými vejci.
Formu přikryjeme víkem  nebo alobalem a dáme péct na 200 st.


A pokud nejste vegetariáni, můžete si k tomu dát zároveň upéct osolené kuře zasypané cibulí a pokladené máslem.

Dobrou chuť!

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP