Sázení stromů a keřů u paní Hudské

19. října 2010

V neděli 17.10.2010 se u paní Hudské uskutečnila brigáda na sázení ovocných stromů a keřů, které jsme se také zůčastnili. Ikdyž jsme měli sami na chalupě ještě spousta nedodělané podzimní práce, snažili jsme se paní farmářce spolu s dalšími lidmi, které oslovila pomoci a také jsme si u ní rovnou vyzvedli stromky, které nám z Moravy přivezla.
Sázely se staré odrůdy od pana Peška http://www.stareodrudy.org/, vše vysokokmeny nebo špičáky. Paní Hudská si přivezla všechny možné odrůdy stromů, některé i co se letos k prodeji na internetu nenabízí.

Sázení proběhlo na dvou místech. Dopolední a polední sázení (asi 33 stromů) se uskutečnilo v Klokočí-Rohlinách, kde jsou na pastvě i zvířata. Po zasazení a zalití všech stromů, nás paní farmářka pohostila dýňovou polévkou a dýňovým "biftekem" s chlebem.



Odpolední sázení včetně stavění plotu se konalo v Rakousích dole u Jizery, kde byl zbytek stromů a všechny keře (asi 17 ks) a kde se dělal oheň s možností opečení špekáčků.


Celá neděle byla krásná a slunečná, takže se pracovalo téměř samo. Ikdyž nás tam bylo celkem hodně, nestihlo se udělat celé oplocení.

Je jasné, že zasazené stromy a keře budou pořádně plodit ovoce až za několik let, ale i tak se můžeme těšit, že někdy v budoucnu nás všechno to ovoce může čekat v našich bedýnkách.
Děkujeme paní farmářce za příjemně a užitečně strávený den!
------------------------------------
Co se sázelo:
Jabloně - Astrachán bílý, Banánové zimní, Boskoopské, Grávštýnské červené, Malinové hornokrajské, Malinové holovouské, Kožená reneta zimní, Panenské české, Smiřické vzácné, Strýmka, Matčino, Řehtáč soudkovitý, Jeptiška, Hájkova muškátová reneta, Kasselská reneta, Hedvábné červené letní, Gdánský hranáč, Hvězdnatá reneta, Kalvil červený podzimní, Kardinál žíhaný, Parména zlatá zimní, Boikovo
Hrušně - Amanliská, Madame Verté, Merodova, Pařížanka, Solanka, Špinka, Williamsova, Sterkmanova, Praskule, Jačmenka, Krvavka, Muškatelka
Švestky - Durancie, Oulinská renklóda, Mirabelka nanycská, Čačanská lepotica, Katinka, Althanova renklóda, Jojo, Hanita
Třešně - Karešova, Kordia, Rivan
Višně - Újfehértoi fürtös, Érdi bötermö
Meruňka
Jeřáby - Moravský sladkopoldý, Granátový
Arónie
Jedlé kaštany
Kiwi
Nashi
Dřín
Rybízy
Angrešty
Josta
Maliníky
Muchovník
Kdoulovec
Mišpule
Moruše
Oskeruše
Hlošina
Hloh
Růže dužnoplodá
Tatarka - tatarova hruška
Zimolez

0 komentářů:

Okomentovat

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP